Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرگاه دولت به دلیل کمبودهای مقطعی به شرکت‌های عرضه‌کننده برق یا گاز یا مخابرات دستور دهد موقتاً خدمات یه واحدهای تولیدی خصوصی و تعاونی را قطع کنند، موظف است نحوه جبران خسارت‌های وارده به این شرکت‌ها را نیز تعیین و اعلام کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، بهمن ماه سال گذشته بود که درجلسه فعالان اقتصادی مازندران با محوریت بررسی اجرای آیین‌نامه اجرایی ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران، رئیس اتاق بازرگانی و دیگر اعضا از عدم اجرای این قانون کاربردی و حمایتی از تولید ابراز ناراحتی کردند و خواستار تحقق بندهای آیین‌نامه در دستگاه‌های خدمات رسان دولتی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنجا که این دغدغه واحدهای صنعتی و تولیدی همچنان پابرجاست، مفاد مذاکرات و اظهارات مطرح‌شده در آن جلسه مورد بازخوانی قرار می‌گیرد تا شاید موضوع مورد توجه مسئولان مربوطه در مازندران و وزارت‌خانه‌های مربوطه قرار گیرد.

آیین‌نامه اجرایی ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار چیست؟
با توجه به اینکه مهاجر و یوسف‌نژاد هر دو بر قدرت اجرایی این آیین‌نامه تاکید دارند باید دانست آیین‌نامه اجرایی ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار چه مواردی را تکلیف قانونی دستگاه‌های خدمات رسان دولتی کرده است؟

مطابق ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، در زمان کمبود برق، گاز یا خدمات مخابرات، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق یا گاز یا خدمات مخابرات قرار داشته باشند و شرکت‌های عرضه‌کننده برق، گاز و خدمات مخابرات موظفند هنگام عقد قرارداد با واحدهای تولیدی اعم از صنعتی، کشاورزی و خدماتی، وجه التزام قطع برق یا گاز یا خدمات مخابرات را در متن قرارداد پیش‌بینی کنند. هرگاه دولت به دلیل کمبودهای مقطعی به شرکت‌های عرضه‌کننده برق یا گاز یا مخابرات دستور دهد موقتاً جریان برق یا گاز یا خدمات مخابراتی واحدهای تولیدی متعلق به شرکت‌های خصوصی و تعاونی را قطع کنند، موظف است نحوه جبران خسارت‌های وارده به این شرکتها ناشی از تصمیم فوق را نیز تعیین و اعلام کند.

وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارتخانه‌های جهادکشاورزی، نفت، نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات آیین‌نامه اجرائی این ماده را تهیه و به منظور طرح در تصویب هیأت‌وزیران ارائه نمود.

موضوع درکمیسیون اقتصاد مطرح و ضمن احصاء چهار محور اساسی زیر جهت سیر مراحل تصویب به‌هیئت دولت ارسال گردید.

این آیین‌نامه حالت اجرایی و قانونی گرفته و می‌بایست در دستگاه‌های خدمت رسان به اجرا درآید، اما باید نظر تولیدکنندگان را در عملکرد دستگاه‌های خدمات رسان بررسی کرد. هرچند رئیس اتاق بازرگانی مازندران از عدم اجرای آن در استان خبر داد و بر توجه به بندهای آیین‌نامه اجرایی ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار تاکید کرده است.

عملکرد نامطلوب دستگاه‌های خدمات رسان در اجرای آیین‌نامه ماده (25)
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با بیان اینکه نگاه نوشتاری به قانون موجب شده است تا نتیجه نگیریم، اظهار کرد: در بخش سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذار نباید کار به جایی برسد که شاهد فرار آنها از مازندران باشیم و سرمایه‌گذاران از حضور در مازنردان منصرف شوند.

عبدالله مهاجر تاکید کرد: سرمایه‌گذاران زیادی را به استان دعوت کردیم، اما در ادامه کار پشیمان شدند این نشان از مدیریت ضعیف در حمایت از بخش سرمایه‌گذاری استان دارد.

وی آیین‌نامه اجرایی ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار را تعیین تکلیف با ادارات خدماتی دولتی دانست و تاکید کرد: طبق این قانون باید در مصارف آب، برق، گاز و تلفن واحدهای تولیدی استمهال صورت گیرد و برای قطع موارد بیان شده می‌بایست فرصت داده شود.

مهاجر بیان کرد: در صورت قطع آب، برق، گاز و تلفن و آسیب دیدن واحد تولیدی، اداره مزبور می‌بایست خسارت وارد شده را جبران کند.

رئیس پارلمان بخش خصوصی گفت: در یکی از بندهای آیین‌نامه اجرایی ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار این موضوع تاکید و تکلیف شده است.

وی با بیان اینکه آیین‌نامه اجرایی ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار در 28 فرودین ماه سال گذشته توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شده است، تصریح کرد: این قانون برای حمایت از تولید و بهبود فضای کسب و کار وضع شده است و خطاب اصلی آن با متولیان آب، برق، گاز و مخابرات می‌باشد.

وی عملکرد دستگاه‌های خدماتی دولتی را در اجرای آیین‌نامه ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار نامناسب دانست و خاطر نشان کرد: متاسفانه دستگاه‌های خدماتی متولی آب، برق، گاز و تلفن به این قانون توجهی ندارند و عملکرد خوبی نداشتند، لذا این موضع مطالبه اصلی بخش خصوصی استان است.

دستگاه‌های خدمات رسان مکلف به جبران خسارت
معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز در این جلسه گفت: کشور ما در شاخص‌های صنعتی دارای نقص است و نیاز به تصحیح دارد.

یوسف‌نژاد با بیان اینکه آیین‌نامه اجرایی ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار به صورت شفاف دستگاه‌های خدمات‌رسان را مکلف به تامین و جبران خسارت‌های وارد شده کرده است، اظهار کرد: رتبه ایران در فضای کسب و کار 150 است و این موضوع نشان می‌دهد همه‌ی ما باید در بهبود وضعیت کسب و کار بیشتر از گذشته وقت بگذاریم.

وی خاطر نشان کرد: اگر آیین‌نامه اجرایی ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار در مازندران خوب صورت نگرفته، بخشی از تقصیر آن متوجه تولیدکنندگان است چون طبق بندهای این آیین‌نامه، می‌بایست تولیدکننده نسبت به خسارت به وجود آمده خود اظهاری کرده و سازمان صنعت، معدن و تجارت را در جریان گذارد.

گاز کارخانه سیمان مازندران قطع شد
مرتضی سعیدی با بیان اینکه کارخانه سیمان مازندران جایگاه بزرگی در کشور دارد، اظهار کرد: در مصرف آب، برق و گاز همیشه دچار مشکل‌های زیاد و به دنبال راهکاری برای حل مشکلات هستیم.

نماینده کارخانه سیمان مازندران گفت: بیش از 25 روز در سه ماه پایانی 95 گاز کارخانه را قطع کردند و باید از سوخت جایگزین مازوت استفاده می‌کردیم که باعث افزایش هزینه تولید شده بود.

وی افزود: در این مدت هزینه تولید افزایش یافته که مجبور شدیم تولید را کاهش دهیم.

سعیدی خاطر نشان کرد: از نظر نقدینگی بسیار تحت فشاریم و اگر این روند ادامه پیدا کند مجبوریم برای تامین مالی شرکت، تعدیل نیرو و دریافت تسهیلات را در دستور کار قرار دهیم.

نماینده کارخانه سیمان گفت: مرتبا از سمت اداره برق اخطار داده می‌شود و اداره گاز نیز اقدام به قطع گاز مصرفی کارخانه کرده است، همیشه در این دو موضوع دغدغه داریم.

وی آیین‌نامه اجرایی ماده (25) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار را مهم ارزیابی کرد و گفت: اگر چنین قانونی وجود دارد و می‌تواند به کارخانه سیمان مازندران کمک کند علاقمندیم تا این موضوع سریعا مطرح شود.

وزرات خانه بدهکار اما مدعی!
تولیدکننده لوله‌های پروفیل در استان با بیان اینکه برای 29 میلیون تومان بدهی برق قصد قطع برق کارخانه‌ام را داشتند، اظهار کرد: من 3 میلیارد تومان از وزارت نیرو طلب دارم، اما همین وزارت خانه برای مبلغ ناچیزی قصد قطع برق کارخانه را داشت.

ابوالقاسم مدانلو گفت: در واحد تولیدی‌ام اگر لحظه ای برق قطع شود، من میلیون‌ها تومان متضرر می‌شوم ، پاسخگوی آن چه کسی خواهد بود.

وی افزود: ایران بابت جریمه دیرکرد پرداخت بدهی گاز به ترکیه 9/1 میلیارد تومان غرامت پرداخت کرد، اما اگر تولیدکننده از قطع آب، برق و گاز خسارت ببیند چه کسی غرامت پرداخت می‌کند؟.

غرامت نمی‌خواهیم تولید را حفظ کنید
کاظمی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران خسارت به تولید را ضرر ملی دانست و گفت: دولت باید در مواقع بروز بحران و تحمل خسارت از تولیدکننده حمایت کند، یک ساعت قطع گاز و برق محدود به زمان نیست بلکه نیروی انسانی، بازار، کیفیت کالا و هزینه تولید را تحت تاثر قرار می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: هرچقدر گستره فعالیت یک واحد تولیدی بزرگ‌تر باشد قطع آب، برق و گاز آن نیز خسارت به مراتب فاجعه‌آمیزتری در پی دارد.

این تولیدکننده با بیان اینکه دستگاه‌های خدمات رسان هیچ تمایزی برای تولیدکنندگان نمونه قائل نیستند، اظهار کرد: ما به دنبال دریافت خسارت نیستیم بلکه خواهان حفظ تولید هستیم، اما با این نگاه بعید می‌دانم که چرخ‌های تولید استان شتاب گیرد.

بروکراسی اداری طاقت فرسا و نبود تعصب به تولید ملی
سرمایه‌گذار تولید کاغذ در مازندران با بیان اینکه کسی در کشور نسبت به سرمایه گذاری اقتصادی تعصب ندراد، اظهار کرد: وقتی صنعت ایجاد می‌شود دیگر به ثروت ملی تبدیل شده و همه باید برای حفظ آن روی آتش دست بگذارند.

حسین شادرسی گفت: هر قانونی که در حوزه تجارت وضع شد مشکلات ما را بیشتر کرد و همان روشی که در گذشته وجود داشت الان نیز مورد استفاده است.

وی حمایت‌ها از تولید را زبانی دانست و گفت: هنوز گاز واحد تولیدی تازه تاسیس بنده وصل نشده، در هر مرحله باید کارشناس تایید کند، این جدای از موارد بروکراسی اداری طاقت‌فرسا است.

این تولیدکننده تاکید کرد: با این بروکراسی اداری و نبود حمایت‌های عملی چگونه می‌توان نسبت به آینده کار و بهبود فضای کسب و کار امیدوار بود. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۴۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟

سیدحمید حسینی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی تولید بنزین از متانول پتروشیمی‌ها اظهار داشت: متانول یکی از مهمترین محصولات تولیدی صنعت پتروشیمی است که حدود ۱۶ میلیون تن ظرفیت‌سازی شده، حدود ۱۲ میلیون تن تولید می‌شود و از این میزان حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون صادر و یک میلیون تن نیز به مصرف بازار داخل می‌رسد.

ظرفیت تولید متانول به ۲۷ میلیون تن می‌رسد

وی افزود: ما اکنون بعد از چین، عربستان و ترینیداد و توباگو مقام چهارم تولید متانول جهان را داریم که بنا بر این است تا ۲۰۲۸ ظرفیت تولید این محصول به ۲۷ میلیون تن برسد و در این صورت به تولیدکننده دوم جهان در حوزه تولید متانول تبدیل خواهیم شد.

در دنیا با متانول چه می‌کنند؟

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: متانول از طریق گاز متان پارس جنوبی و سایر میادین تولید می‌شود، گاز پروپان و بوتان را جدا می‌کنیم و گاز ترش متان به واحدهای متانول‌سازی تحویل داده می‌شود البته از زغالسنگ هم متان را استخراج از آن متانول تولید می‌کنند یعنی تولید گاز چین عمدتا بر منبای زغالسنگ است بنابراین تعرفه‌هایی بر متانول وارداتی ایران وضع می‌کنند که تولید متانول از زغالسنگ در کشورشان دچار مشکل نشود.

بازار صادراتی ایران

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد تولید فعلی متانول ما به بازار چین و ۱۰ درصد به بازار هند می‌رود، تصریح کرد: علت اینکه ایران سرمایه‌گذاری زیادی روی این متانول کرده این است که اولا از اولین واحدهایی بود که در حوزه پتروشیمی راه‌اندازی شده و ما تقریبا تکنولوژی آن را داریم، همچنین سودآوری زیاد این صنعت باعث شده که به توسعه آن گرایش وجود داشته باشد و علیرغم برنامه‌هایی که برای توسعه صنایع پایین‌دست این محصول وجود دارد اما سرمایه‌گذاران تمایل دارند که واحد متانول احداث و گاز تولیدی تبدیل به متانول و در بازار داخل و صادرات بفروشند.

کاربرد متانول

به گفته حسینی؛ وزارت نفت ادعا دارد که در این سال‌ها واحدهای متانولی ۷ میلیارد دلار سود بین سهامداران توزیع واحدهای تولیدی کرده‌اند که سود بسیار بالایی است، ما قطعا می‌توانیم از این فرصت و سرمایه‌گذاری که ایجاد شده به نحو احسن استفاده کنیم، یعنی می‌توان از متانول به صورت ساده برای اکتان‌افزایی، برای تهیه MTB و همچنین مواد تولید لاستیک استفاده کرد و یا اینکه در برخی جاها به عنوان سوخت به مصرف می‌رسد، یعنی می‌توان به بنزین اضافه کرد.

وی ادامه داد: شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی مجوز داده تا ۵ درصد به بنزین متانول اضافه شود، بیش از ۵ درصد اضافه شود هم میزان اکتان به شدت بالا می‌رود و هم اینکه باعث می‌شود خورندگی افزایش یافته و موتور خودرو خشک شود، البته در دیگر کشورها اقداماتی برای استفاده از متانول در سوخت انجام داده‌اند، یعنی باید فرایند جدیدی طی شود.

کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی ناترازی بنزین

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: در دنیا برای اضافه کردن متانول به بنزین از یک روان‌کننده ویک نوع ادتیو استفاده می‌کنند که اولا اکتان بنزین را در حد ۹۵ درجه نگاه می‌دارد و نگرانی در مورد خورندگی (کروژن) موتور را برطرف می‌کند، همچنین گازهای خروجی از اگزوز فاقد آلایندگی می‌شود، بنابراین می‌تواند برای کشور مفید باشد، ضمن اینکه از این طریق می‌توانیم ۱۵ تا ۲۰ درصد کمبود بنزین را تامین کنیم.

وی بیان داشت: متانول را می‌توان هم ساده به عنوان اکتان‌افزا استفاده کرد و هم اینکه می‌تواند به زنجیره تولید رفته و تبدیل به اتانول، پروپیلن و الفین شود، اکنون پروژه‌هایی در ایران برای تبدیل متانول به اتانول شروع شده حتما ما می‌توانیم بر پایه متانول تولیدی؛ صنعت پتروشیمی را در پایین دست‌توسعه داده و زنجیره سوم پتروشیمی را در کشور تکمیل کنیم.

صرفه متانولی شدن بنزین

حسینی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با استفاده از ادتیو و سایر کمک‌کننده‌ها متانول را به بنزین اضافه کنیم هم بابت صادرات این محصول نگرانی نداریم و هم اینکه مقرون به صرفه است، اکنون قیمت بنزین حداقل ۸۰۰ دلار در تن است در حالی که متانولی که صادر می‌کنیم به طور متوسط حدود ۵۰ میلیون دلار است، بنابراین هم می‌تواند باعث کاهش قیمت بنزین تولیدی برای کشور شود و هم اینکه از صادرات متانول به صورت خام جلوگیری می‌کند.

در نیروگاه‌ها هم کاربرد دارد؟

وی گفت: در حال حاضر کشورهای دیگر از متانول در حوزه تولید بنزین استفاده می‌کنند حتی چینی‌ها در برخی شهرهای بزرگ از متانول برای خطوط تاکسی استفاده می‌کنند، شاید بتوان به صورت مستقیم به عنوان سوخت در نیروگاه‌ها نیز به مصرف رساند و هم اینکه با ترتیباتی به بنزین اضافه کرد، قطعا استفاده از ترکیب بنزین متانول و ادتیو کمک زیادی به کاهش کسری تراز بنزین خواهد کرد.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: در کشورهایی مثل مالزی و چین بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها را تبدیل به بنزین ۹۵ و ۹۷ می‌کنند و با استفاده از متانول و ادتیو به بازار سایر کشورها صادر می‌کنند، هیچ متخصص و کارشناسی هم بر بنزین تولیدی از این ترکیب ایراد وارد نمی‌کند زیرا آزمایش انجام شده نشان داده بقیه آیتم‌ها هیچ تغییری نکرده و در حالی که گازهای سمی تثبیت شده و خورندگی هم زیاد نشده، اکتان افزایش یافته است.

کاهش آلایندگی

وی تاکید کرد: یکی از علت‌های فعلی آلودگی هوای کشور اکتان پایین بنزین تولیدی است و هم اینکه بعضا استانداردهای یورو ۴ را ندارند در حالی که با استفاده از متانول می‌توان اکتان همه بنزین تولیدی کشور را در حد ۹۵ افزایش داد و به این ترتیب حتما باعث کاهش آلودگی می‌شود چون بنزن و آروماتیک افزایش پیدا نمی‌کند و سولفور کم می‌شود نتیجه اینکه به کاهش آلودگی و بهبود سوخت خودروهای کشور کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان
  • دریافت مجوز شهرک صنعتی زرند بعد از ۱۷ سال
  • ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی خراسان رضوی متوقف شده است
  • نگاه نوآورانه واحدهای تولیدی برای ورود به عرصه رقابت خارجی
  • شرکت‌های بزرگ نیاز خود را از داخل استان کرمان تهیه نمی‌کنند
  • استقرار ۱۴۵ خانه بهداشت کارگری در واحدهای تولیدی استان زنجان‌